Kognitiivinen lyhytterapia  

on matalan kynnyksen apua elämän haastaviin tilanteisiin tai muutosprosesseihin. Se sopii jokaiselle, joka haluaa rakentaa laadullisesti parempaa elämää, tehdä hyvinvointia edistäviä elämäntapamuutoksia, tai etsiä toimivampaa suhdetta itseensä ja toisiin. Lyhytterapia antaa sinulle mahdollisuuden päästä keskustelemaan asioistasi nopeasti ilman diagnoosia tai lääkärin lähetettä.

Terapiamuotona kognitiivinen terapia on aktiivista ja käytännönläheistä. Sen tarkoituksena on auttaa tunnistamaan ja ymmärtämään omaa ajattelua, tunteita ja käyttäytymistä, sekä harjoitella uusia taitoja elämänlaadun parantamiseksi. Asiakkaan oma, henkilökohtainen kokemus ja tarpeet määrittävät terapian sisällön ja keston. Kognitiivisessa työskentelytavassa painopiste on nykyhetkessä ja terapia on käytännönläheistä, kasvuhakuista, sekä tulevaisuuteen katsovaa. Asiakas on aina aktiivisessa roolissa.

Kognitiivisessa lyhytterapiassa keskitytään menneisyyden sijasta enemmän nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.

Kognitiivinen terapia on tehokasta 


Kognitiivisella terapialla on vahva teoreettinen ja tieteellinen pohja. Se on yksi tehokkaimmista terapiamuodoista ja vaikuttavuutensa vuoksi erittäin suosittua ja suositeltua.

Usein jo lyhyelläkin yhteistyöllä voidaan saada aikaan merkittäviä muutoksia. Kognitiivisen lyhytterapian tuloksellisuudesta ja turvallisuudesta onkin olemassa laajasti tutkimusnäyttöä. Kohdennetun ja ajallisesti rajatun työskentelyn vuoksi se on myös kustannustehokas hoito- ja kuntoutusmuoto.